UKV de Halter Utrecht is gestart met Grappling.

De trainingen worden gegeven door Daniel Ferreira. Hij komt uit Brazilië, heeft de zwarte band braziliaans jiu jitsu en meer dan 15 jaar ervaring in deze vechtsport. In Brazilië heeft hij getraind met bekende leraren, zoals Leonardo Xavier en Luiz Guilherme. De kennis en ervaring van Daniel gecombineerd met de jarenlange worstelervaring van UKV de Halter staat garant voor een uitstekend niveau.

Grappling is een worstelsport waarbij het grondgevecht centraal staat. Bij het Grappling werkt men met werp-, klem, controle- en verwurgingstechnieken. Stoot- en traptechnieken zijn niet toegestaan. Technieken uit sporten zoals worstelen, judo, braziliaans jiu jitsu en sambo worden gebruikt in deze sport. Grappling is er op gericht om je tegenstander d.m.v. een takedown (bijv. een worp) naar de grond te krijgen en daar het grondgevecht aan te gaan. Het doel is een dominante positie te krijgen en je tegenstander te controleren. Vervolgens probeer je door een klem of een verwurging je tegenstander tot opgave te dwingen. Het gaat hierbij niet alleen om kracht gebruiken, maar juist met een goede techniek de acties uit te voeren. Hierdoor is grappling ook zeer geschikt voor kleinere en lichtere personen en dames. Omdat veel gevechten op de grond belanden is grappling ook belangrijk bij zelfverdediging. Grappling is daardoor de snelst groeiende worstelstijl in de wereld. UKV de Halter richt zich op No-Gi Grappling (zonder judo pak). Een t-shirt en korte broek is voldoende om mee te kunnen trainen.

Grappling bij UKV de Halter is geschikt voor recreanten die willen werken aan hun conditie, sterker en leniger willen worden of zichzelf willen kunnen verdedigen, maar zeker ook voor mensen die mee willen doen aan nationale en internationale grappling toernooien.

Leeftijd vanaf 17+

Trainingstijden zijn:
- Woensdag van 19:30 – 21:00 uur
- Zondag van 17:00 – 18:30 uur

Meer informatie op www.dehalter.com Lokatie Heycopplein 5 te Utrecht

Top resultaat NL Grapplers op EK

Kort verslag van hoe wij het als Nederlanders hebben gedaan op het EK grappling en BJJ van de FILA in Brussel op 27 juni tot 1 juli 2012.

Over het algemeen zijn we positief over de resultaten. Namens Nederland deden er drie mensen mee namelijk Jordy Peute, Daan Westra en Pele Nguyen.

Donderdag, in de discipline grappling tot 62 kg, is Jordy Peute 3e geworden. Hij verloor zijn eerste partij op punten (1-0) van een sterke Zweed die uiteindelijk 1e werd waardoor Jordy via de herkansing alsnog het Brons wist te halen. In die herkansing versloeg hij de voormalig tweevoudig ‘Athlete of the Year’ Baranov uit Ukraine op eenvoudige wijze binnen een minuut. Ik verloor zelf (Daan Westra) in de kwartfinale van de klasse tot 77 kg van een Macedoniër die de finale uiteindelijk niet haalde waardoor ik geen kans meer had op het brons via de herkansing.

Vrijdag, ging het beter. Jordy Peute werd 2e in de klasse Gi
Grappling (BJJ) tot 62 kg. Hij eindigde al zijn partijen voortijdig tot
aan de finale waar hij wederom van dezelfde Zweedse tegenstander verloor
op punten (dit maal 2-0).

Ook voor mijzelf (Daan Westra) ging het gisteren iets beter, in de klasse Gi Grappling / BJJ tot 77 kg werd ik net als Jordy 2e. Ik won in de voorrondes alleen mijn 1e partij op
punten en wist de rest allemaal voortijdig te beslissen. In de finale
was de score na het aflopen van de tijd 1-1, maar omdat mijn Poolse
tegenstander als laatste zijn punt had gescoord ging hij er met de winst
vandoor en bleef ik met zilver achter.

Al met al hebben we met 3 Nederlanders ook 3 medailles gehaald op het
toernooi dus daar kunnen we alleen maar tevreden over zijn. Als
topsporters zijnde, vinden we natuurlijk echter wel dat de medailles de
verkeerde kleur hebben en waren we liever met het goud naar huis
gekomen. Hoe dan ook, reden om nog harder, en nog beter te trainen voor
het volgende belangrijke toernooi!

Groeten,
Daan Westra

Kijk hier voor de uitslagen van het toernooi in België