Jan Loffeld en Ron Visser in Suriname van groot belang!!

(BRON Surinaamse Worstelbond) De Surinaamse Worstelfederatie (SWF) heeft haar scheidsrechterscursus afgelopen weekend afgerond in het district Nickerie. Negen referee’s versterken hiermee het arbiterskorps van de SWF, die lange tijd verlegen zat met 3 actieve scheidsrechters. In de groep van 9 zit er ook een dame bij. De nieuwbakken scheidsrechters hebben met deze cursus de titel verkregen van Nationaal scheidsrechter categorie III.  De lessen werden verzorgd door deskundigen op dit gebied, te weten de arbiters Michel Nathoe (Fila-categorie III), Jan Loffeld (Fila-categorie I) en Ron Visser (Olympisch referee). Loffeld en Visser waren uit Nederland gekomen. Het niveau van de lessen waren redelijk hoog, alsook de theorie- en praktijkexamens.
De SWF wil na de scheidsrechterscursus later in het jaar ook een trainersopleiding organiseren. Er worden al gesprekken gevoerd met een docent in Nederland om hem hier te krijgen

Easter Wrestling Tournament (Paastoernooi) 2014

Zaterdag 19 april is het dan eindelijk zover. Om 10.00 uur zal de opening plaatsvinden van het grootste worsteltoernooi van (WEST)Europa. Deze dag zal er tot 19.00 uur geworsteld worden.  Er zullen zich  500 jeugd worstelaars(ters) van 8 tot 20 jaar aanmelden uit 20 landen. Zondag 20 april zal er vanaf 09:00 uur geworsteld worden tot ongeveer 15.00 uur.

We hopen dat jullie allemaal onze jeugd komen steunen in Sporthal Galgenwaard op het Herculesplein te Utrecht. (tegenover het BP tankstation is de ENTREE)

Kijk op deze website voor alle informatie http://www.easterwrestling.nl.

Interland bij de Halter Utrecht

Op zaterdag 8 februari was het dan zover. De selectie uit “NRW” Nordrhein Westfalen (http://www.ringen-nrw.de/) te Duitsland kwam een dag naar ons jeugdteam toe om te trainen en een wedstrijd te worstelen tegen elkaar. Het goed opgekomen publiek heeft kunnen genieten van zeer mooie en spannende wedstrijden. Jammer genoeg gingen onze gasten uit Duitsland er wel met de winst vandoor. Lees het complete verslag op www.dehalter.com

Ruslan Abdulaev wint FILA toernooi in Oostenrijk

Op zaterdag 25 januari 2014 vond in de Oostenrijkse stad Wolfurt het FILA – toernooi “Flatz – Austrian Open 2014” plaats. Aan dit toernooi heeft één worstelaar van KSV Marshall Baarn meegedaan. Ook FILA/NOWB scheidsrechter Edmar Abdoulaev was op dit toernooi aanwezig. In de gewichtsklasse  tot 84 kg heeft Ruslan Abdulaev de gouden beker gewonnen. Klik hier voor meer informatie.

WK Belt Wrestling in Wit Rusland

    Edmar Abdoulaev was, als vertegenwoordiger van de NOWB en de FILA, uitgenodigd om op dit toernooi aanwezig te zijn. Ook zijn er twee Nederlandse deelnemers naar Minsk afgereisd om voor de medailles te strijden. Ze worstelden 21 en 22 december 2013 in Minsk in de worstelstijl Kazakh Kuresi. Klik hier voor de volledige tekst.

Aarhus OPEN 2014

In Denemarken vindt op 8 en 9 februari 2014 het Internationale worsteltoernooi Aarhus OPEN 2014 voor cadetten en junioren plaats. Er zijn nu al inschrijvingen uit Egypte, België, Noorwegen, Polen, Estland, Duitsland, Zweden. Tsjechië, Kroatië. en Denemarken. Aansluitend is er een trainingskamp: van 10 tot 14 februari 2014. Lees verder