Geld voor negen individuele sporters

In acht sportdisciplines vindt de ondersteuning van NOC*NSF de komende vier jaar persoonsgebonden plaats. Het gaat om sporten waarin een enkel talent met medaillepotentieel in 2016 of 2020 actief is. Van vijf van deze ‘projectsporters’ worden al binnen vier jaar prestaties verwacht. Het gaat om de degenschermers Bas Verwijlen en Tristan Tulen, de boksster Nouchka Fontijn, discuswerper Erik Cadée en squasher Laurens Jan Anjema.

Vier talenten worden ondersteund met het oog op resultaten in de periode erna: schaker Anish Giri, Dames worstelaar Jessica Blaszka, biatlete Chardine Sloof en skispringster Wendy Vuik.

Worstelaars Simson winnen en blijven in de Oberliga

De worstelaars van krachtsportvereniging Simson hebben met 21-17 van TKSV Duisdorf II gewonnen en blijven in de
Oberliga. Met nog twee wedstrijden voor de boeg kunnen VfL Lünen Süd en TKSV Duisdorf  Simson niet meer inhalen. De mannen uit Landgraaf en TKSV Duisdorf II  waren aan elkaar gewaagd en de  strijd werd pas in de laatste partij beslist. Imran Baitazev versloeg worstelaar Dennis Monschau.

Wijziging Senioren A&B competitie.

Naar aanleiding van de gang van zaken in de seniorencompetitie heb ik besloten om de A en B competitie op dezelfde avond te laten plaatsvinden. Onderstaand het wedstrijdschema met de datum en daarachter de organiserende vereniging.

19 januari   2013 bij A.K.S.V. Sandow Arnhem
23 februari 2013 bij Halter Utrecht
23 maart    2013  bij Hercules Dordrecht en
13 april      2013  bij Olympia Utrecht

Aanvang wedstrijden om 19.00 uur.  Voor worstelaars: wegen om 17.45 uur.

Met sportieve groet, Trudy van Efferen competitieleider

Respect voor onze vrijwilligers

De Nederlandse Olympische Worstel Bond roept de worstelverenigingen en leden op dit weekeinde stil te staan bij het overlijden van de voetbalgrensrechter in Almere. De NOWB doet een beroep op de clubs om dit weekeinde een verklaring tegen geweld voor te lezen en/of een minuut stilte in acht te nemen.

De NOWB laat weten mee te leven met het gezin van de betrokken vrijwilliger en roept alle leden op om met respect om te gaan met alle vrijwilligers, zoals scheidsrechters en juryleden. ‘We zijn geschokt en ook woedend dat vrijwilligers die hun functie uitoefenen door dergelijk geweld kunnen worden getroffen’,