Zilver voor Jessica op de Grote prijs van Italië.

Jessica Blaszka  heeft tijdens de Grote prijs van Italië in Rome de zilveren medaille gehaald tot 48kg  In de halve finale versloeg ze de thuisfavoriet uit Italië met 2-0 2-0

In de Finale zorgde Jessica bijna voor een verassing door tegen oud Europees kampioen Stadnik de eerste ronde te winnen met 6-6  In de tweede ronde domineerde Jessica weer maar liet zich kort voor tijd toch nog verassen …

Jessica namens de NOWB gefeliciteerd!!


Cubaan Marquez smaakmaker van het Internationaal Grenslandtoernooi te Landgraaf

(BRON: KSV SIMSON) Ook dit jaar was de 28e editie van het Grenslandtoernooi weer een geslaagd toernooi voor de worstelaars en voor elke liefhebber van de worstelsport. Sportief gezien was het een prachtig worstelevenement. Om 11 uur werd met de eerste wedstrijden op 3 matten begonnen. In totaal hadden zich 126 deelnemers aangemeld verdeelt in  78 vrije stijl en 48 grieks/romijns. In de vrije stijl waren de klassen 66 kg (20 deelnemers), 74  kg (17 deelnemers) en 84 kg (21 deelnemers) het beste bezet. In het Grieks was de de 74 kg het sterks bezet met 17 deelnemers.

Lees snel verder op http://www.ksvsimson.nl/ voor het hele nieuwsbericht.

Buitengewoon FILA Congres

Op 18 mei 2013 hield de FILA een buitengewoon congres in Moskou. Er waren 111 landen vertegenwoordigd waaronder Nederland. De volgende belangrijke besluiten zijn genomen:
- Nena Lalovic is gekozen tot President FILA.
- De spelregels voor de drie Olympische disciplines zijn gewijzigd om de worstelsport aantrekkelijker te maken voor zowel atleten als publiek; de nieuwe regels worden  met onmiddellijke ingang internationaal toegepast.
- Voorstellen tot wijziging van de FILA Constitution zijn geaccepteerd zodat in het bestuur van de FILA atleten en vrouwelijke bestuurders beter worden vertegenwoordigd.

Deze besluiten moeten leiden tot modernisering van de organisatie van de Olympische worstelsport in de wereld. De inzet is om hiermee te focussen op behoud van de worsteldisciplines als vaste onderdelen op de Olympische Spelen. Meer details over de besluiten zijn te vinden op de website van FILA.