Scheidsrechter stage Ron Visser

Verslag van Ron Visser over zijn FILA scheidsrechter stage Categorie 1 tijdens de EK Cadet in Montenegro.

Op maandag 17 juni heeft Ron Visser met 35 andere internationale scheidsrechters deelgenomen aan zijn stage voor behoud Categorie 1. Tijdens deze stage is er veel aandacht besteed aan de recente veranderingen van de regels in het Engels, Frans en Russisch. De regels zijn ingrijpend veranderd om de worstelsport voor een breed publiek aantrekkelijker te maken.

Dinsdag was de start van het EK toernooi Vrije Stijl, met de nieuwe regels, en tijdens deze dag werd er zelfs een nieuwe regel toegevoegd, namelijk dat er vanaf heden bij gelijke stand niet als eerste gekeken wordt naar de waarschuwingen, maar naar de waarderingen van de technieken.

Na anderhalve dag met wat plankenkoorts heeft Ron als een goede scheidsrechter gefloten, met toepassing van de nieuwe regels, en bij de dames zelfs zijn eerste finale mogen fluiten. De instructeurs van de FILA waren zeer te spreken over zijn optreden tijdens de wedstrijden. Dit heeft geresulteerd in vele inzetten op dit EK. Zaterdag heeft hij Mark Verweij mogen wegen die toevallig in de groep stond die Ron die dag moest wegen.

Al met al voor was het voor Ron een goed en leerzaam toernooi. 29 en 30 juni zal hij de grote prijs van Duitsland fluiten. Vervolgens zal hij in juli een weekend meemaken waarin alle scheidsrechters van Noord-Rijn-Westfalen de nieuwe regels nogmaals uitgelegd zullen krijgen.

Ron laat weten dat hij zich goed voorbereid voelt op het nieuwe seizoen.

Joey Lubbers en Mark Verweij naar het EK worstelen 15 tot 17 jaar

Nog 4 dagen en dan is het zover, dan reizen Joey Lubbers en Mark Verweij van worstelvereniging de Halter in Utrecht naar de stad Bar gelegen in Montenegro om deel te nemen aan EK worstelen 15 tot 17 jaar.

De begeleiding bestaat uit Mickey van der Wal trainer/coach en Marchel Verweij team leider. Mark komt uit in het gewicht 46 KG en Joey in de 76KG beide
worstelen in de Grieks-Romeinse stijl, hun wedstrijden zijn op zondag 23 juni. Hierbij de link naar de EK site ( www.wrestling-montenegro.com) en volg hun verrichtingen.

Beide worstelaars hebben zich gekwalificeerd  voor dit EK door afgelopen periode zowel nationaal als internationaal op sterke toernooi een medaille te pakken.

De mogelijkheid om deel te kunnen nemen aan het EK is tot
stand gekomen door de initiatieven van Dirk Stolk,Mickey van der Wal en ouders jeugdleden UKV de Halter.

De initiatief nemers hebben sponsoren benaderd en bereid gevonden om deelnamen aan het EK te bewerkstelligen.  Wij bedanken de hieronder vermelde sponsoren die hieraan hebben bijgedragen.

 • UKV de Halter
 • Frontrunner
 • De Club van 100 UKV de Halter
 • Bemico BV
 • Gevo Vloeren
 • Woningstoffering Ricardo Dap
 • Jacada Printservice
 • LabelForm Europe BV
 • Rijnboutt schilderwerken
 • Lubbers schilderwerken
 • Ap en Sandra Smiley Playa Daro

Volg hun verrichtingen op TWITTER en op de FACEBOOK van de Halter Utrecht !!! Meld jezelf daar dus snel aan!!!

Aanbeveling IOC

Het Uitvoerend Comité van het Internationaal Olympisch Comite (IOC) heeft gisteren aanbevolen dat honkbal /softbal, squash en worstelen worden voorgesteld aan de 125ste IOC- congres voor mogelijke opname als een extra sport op het Olympisch programma voor de Olympische Spelen 2020. Klik hier voor de volledige tekst.