Een mooi portret van Rudy Kousbroek

Een mooi portret van Rudy Kousbroek van worstelclub Sandow Arnhem bij TV Gelderland. In deze speciale uitzending gaat Carrie ten Napel samen met ex-raamexploitant Rudy Kousbroek naar de worstelclub Sandow in Arnhem. Rudy raakte vanaf 1978 betrokken bij de sport en groeide uit tot de coach, sponsor en godfather van het Arnhemse worstelen. Rudy Kousbroek kwam midden jaren zeventig van Rotterdam naar Arnhem. Daar begon hij een kruidenierswinkeltje en startte hij als souteneur met twee tot vier ramen. Via de trucker-trekwedstrijden die hij organiseerde raakte Rudy betrokken bij het worstelen. Van oorsprong is hij een man van de legendarische worstelclub Achilles, maar toen dat failliet werd verklaard en de licentie naar Sandow ging, ging Rudy mee. Hij werd zowel sponsor als coach van de club.  Rudy is inmiddels geen raam-exploitant meer, maar Sandow laat hij niet los. Hij is nog steeds de belangrijkste man binnen het Arnhemse worstelen.

Kijk hier voor de uitzending bij TV Gelderland

WK Belt Wrestling in Wit Rusland

    Edmar Abdoulaev was, als vertegenwoordiger van de NOWB en de FILA, uitgenodigd om op dit toernooi aanwezig te zijn. Ook zijn er twee Nederlandse deelnemers naar Minsk afgereisd om voor de medailles te strijden. Ze worstelden 21 en 22 december 2013 in Minsk in de worstelstijl Kazakh Kuresi. Klik hier voor de volledige tekst.

Aarhus OPEN 2014

In Denemarken vindt op 8 en 9 februari 2014 het Internationale worsteltoernooi Aarhus OPEN 2014 voor cadetten en junioren plaats. Er zijn nu al inschrijvingen uit Egypte, België, Noorwegen, Polen, Estland, Duitsland, Zweden. Tsjechië, Kroatië. en Denemarken. Aansluitend is er een trainingskamp: van 10 tot 14 februari 2014. Lees verder

Saarland Ladies Open 2014 Duitsland

Op zaterdag 4 januari 2014 hebben 8 meiden van De Halter en Olympia Utrecht en van Marshall Baarn deelgenomen aan het Saarland Ladies Open in Duitsland. Alle meiden hebben volgens de trainers top geworsteld en hebben Nederland goed op de internationale worstelkaart neergezet.

De NOWB feliciteren dan ook de deelnemende verenigingen en worstelaarsters!!  Klik voor alle namen voor alle uitslagen!!

Demi 1e, Sara 3e, Britt 3e, Cheyenna 4e, Misha 7e, Lexi 4e, Tiffany 2e en Kaylee 8e