NOWB-scheidsrechter op toernooi in Tsjetsjenië

Op 13 en 14 oktober jl. werd in de Tsjetsjeense hoofdstad Grozny (Rusland) het internationaal FILA worsteltoernooi “Kadyrov Cup 2012” gehouden. Aan dit toernooi hebben 225 worstelaars uit 12 landen (USA, KAZ, en andere landen) meegedaan. Op dit toernooi was ook NOWB – scheidsrechter Edmar Abdoulaev aanwezig. Dit worsteltoernooi in de vrije stijl werd voor de vierde keer georganiseerd door de Russische worstelbond en door de Vrije stijl worstelbond van Tsjetsjeense Republiek. Worstelaars van het hoogste niveau nemen deel aan dit toernooi. Daarom wordt dit toernooi in de worstelwereld beschouwd als een van de zware en spannende toernooien.

Tijdens de Olympische Spelen in Londen werd Edmar Abdoulaev als Olympisch scheidsrechter door de Russische en de Tsjetsjeense worstelbond uitgenodigd om op dit toernooi de wedstrijden te leiden. Ook de worstelbonden van de Verenigde Staten, Kazakstan en Turkije verzochten Edmar op het toernooi aanwezig te zijn, want zijn onafhankelijkheid en objectiviteit zorgt voor de juiste berechting op de worstelmatten. Twee dagen lang werkte Edmar op dit toernooi als matvoorzitter en als jurylid. In de finale in de gewichtscategorie tot 84kg werd hij als matvoorzitter ingezet.

Na afloop van dit toernooi werd Edmar uitgenodigd om ook op andere internationale worsteltoernooien in Wit-Rusland, Bulgarije en in Rusland (Boerjatië en Dagestan) te fluiten. Hij kreeg veel complimenten als een eerlijke en objectieve arbiter. Een succes van de Nederlandse scheidsrechtersschool in het Olympisch worstelen. 

 

Reacties zijn gesloten.