Surinaamse worstelaars beëindigen dominantie Nederland

PARAMARIBO-   De Surinaamse worstelaars hebben zich aan hun woord gehouden. Zij brachten zondag tijdens de derde editie van het internationaal worstelspektakel in de Anthony Nesty Sporthal een einde aan de dominantie van de Nederlanders.

Suriname versloeg Nederland in een spannende krachtmeting door drie van de vijf matchups te winnen. Tegen de tijd dat de hoofdpartij tussen landskampioen Adarsh Kewal en Bob Goedhart was aangebroken stond de seriestand 2-2.

Kewal deed het Surinaamse publiek op de punt van haar stoel zitten. De Surinaamse kampioen vocht zich met veel pijn naar de zege. Hij kreeg namelijk gedurende de wedstrijd last van een oude knieblessure. Als een waardevolle kampioen weigerde Kewal op te geven. Volgens hem gaf het aanwezige publiek hem de kracht door te zetten en de winst voor Suriname binnen te halen. Goedhart maakte het Kewal knap moeilijk, maar de landskampioen wist steeds door middel van goede tactieken punten te scoren.

Trainer Bert Kops was na afloop niet tevreden over de arbitrale leiding. Kops vond dat zij geen eerlijke beslissingen hadden genomen. Naar zijn mening heeft Nederland gewonnen. Hij gaf echter wel toe dat de Surinaamse worstelaars aan het groeien zijn.In het Surinaamse kamp was de opluchting groot. Ravin Changoer, voorzitter van de Surinaamse Worstel Federatie, was bijzonder blij met het behaalde resultaat en schreef dit toe aan de eenheid binnen zijn organisatie door centrale trainingen voor de jongens te houden.

Reacties zijn gesloten.