Buitengewoon FILA Congres

Op 18 mei 2013 hield de FILA een buitengewoon congres in Moskou. Er waren 111 landen vertegenwoordigd waaronder Nederland. De volgende belangrijke besluiten zijn genomen:
- Nena Lalovic is gekozen tot President FILA.
- De spelregels voor de drie Olympische disciplines zijn gewijzigd om de worstelsport aantrekkelijker te maken voor zowel atleten als publiek; de nieuwe regels worden  met onmiddellijke ingang internationaal toegepast.
- Voorstellen tot wijziging van de FILA Constitution zijn geaccepteerd zodat in het bestuur van de FILA atleten en vrouwelijke bestuurders beter worden vertegenwoordigd.

Deze besluiten moeten leiden tot modernisering van de organisatie van de Olympische worstelsport in de wereld. De inzet is om hiermee te focussen op behoud van de worsteldisciplines als vaste onderdelen op de Olympische Spelen. Meer details over de besluiten zijn te vinden op de website van FILA.

Reacties zijn gesloten.