Scheidsrechter stage Ron Visser

Verslag van Ron Visser over zijn FILA scheidsrechter stage Categorie 1 tijdens de EK Cadet in Montenegro.

Op maandag 17 juni heeft Ron Visser met 35 andere internationale scheidsrechters deelgenomen aan zijn stage voor behoud Categorie 1. Tijdens deze stage is er veel aandacht besteed aan de recente veranderingen van de regels in het Engels, Frans en Russisch. De regels zijn ingrijpend veranderd om de worstelsport voor een breed publiek aantrekkelijker te maken.

Dinsdag was de start van het EK toernooi Vrije Stijl, met de nieuwe regels, en tijdens deze dag werd er zelfs een nieuwe regel toegevoegd, namelijk dat er vanaf heden bij gelijke stand niet als eerste gekeken wordt naar de waarschuwingen, maar naar de waarderingen van de technieken.

Na anderhalve dag met wat plankenkoorts heeft Ron als een goede scheidsrechter gefloten, met toepassing van de nieuwe regels, en bij de dames zelfs zijn eerste finale mogen fluiten. De instructeurs van de FILA waren zeer te spreken over zijn optreden tijdens de wedstrijden. Dit heeft geresulteerd in vele inzetten op dit EK. Zaterdag heeft hij Mark Verweij mogen wegen die toevallig in de groep stond die Ron die dag moest wegen.

Al met al voor was het voor Ron een goed en leerzaam toernooi. 29 en 30 juni zal hij de grote prijs van Duitsland fluiten. Vervolgens zal hij in juli een weekend meemaken waarin alle scheidsrechters van Noord-Rijn-Westfalen de nieuwe regels nogmaals uitgelegd zullen krijgen.

Ron laat weten dat hij zich goed voorbereid voelt op het nieuwe seizoen.

Reacties zijn gesloten.