Worstelen op de OS 2020 in Tokio

Het Congres van IOC heeft gekozen voor het worstelen als onderdeel van de Olympische Spelen in 2020; dat is vandaag met 49 van de 95 stemmen vóór besloten. De worstelsport is daarmee een graag geziene gast op de OS sinds 708 v.Chr. Het worstelen is ook toegevoegd aan het programma van de spelen in 2024. Zaterdag besloot het IOC dat Tokio – evenals in 1964 – de OS van 2020 zal organiseren. Lees verder op de website van IOC …

De voorzitter FILA, Mr. Lalovic, heeft in een persconferentie verklaard dat de worstelsport in staat is om te veranderen en te voldoen aan de eisen van de moderne tijd. De eerste stappen in de terugkeer van het worstelen als vast onderdeel van de Olympische Spelen zijn gezet. Enkele uitgangspunten voor de toekomst zijn het hanteren van meer democratische beginselen in het bestuur, transparantie in de besluitvorming en onafhankelijkheid van scheidsrechters. In de komende jaren zal de worstelsport nog veel verbeteringen ondergaan, zodat het aantrekkelijk is als kijksport en om de sport te beoefenen. Lees verder op de website van FILA …

Reacties zijn gesloten.