Jan Loffeld en Ron Visser in Suriname van groot belang!!

(BRON Surinaamse Worstelbond) De Surinaamse Worstelfederatie (SWF) heeft haar scheidsrechterscursus afgelopen weekend afgerond in het district Nickerie. Negen referee’s versterken hiermee het arbiterskorps van de SWF, die lange tijd verlegen zat met 3 actieve scheidsrechters. In de groep van 9 zit er ook een dame bij. De nieuwbakken scheidsrechters hebben met deze cursus de titel verkregen van Nationaal scheidsrechter categorie III.  De lessen werden verzorgd door deskundigen op dit gebied, te weten de arbiters Michel Nathoe (Fila-categorie III), Jan Loffeld (Fila-categorie I) en Ron Visser (Olympisch referee). Loffeld en Visser waren uit Nederland gekomen. Het niveau van de lessen waren redelijk hoog, alsook de theorie- en praktijkexamens.
De SWF wil na de scheidsrechterscursus later in het jaar ook een trainersopleiding organiseren. Er worden al gesprekken gevoerd met een docent in Nederland om hem hier te krijgen

Reacties zijn gesloten.