Jessica Blaszka

De afgelopen weken zijn kwalificatietoernooien voor de Olympische Spelen in Londen gehouden. Voor Nederland had Jessica BLASZKA in de gewichtsklasse tot 48 kg de meeste kansen op kwalificatie. Eerder in Sofia (Bulgarije) en Taiyuan (China) is het niet gelukt om kwalificatie af te dwingen. Op 6 mei was de laatste kans in Helsinki (Finland). De eerste partij won BLASZKA in drie perioden met 1-0, 1-4 en 0-3. In de tweede partij wist zij de Russin FEDOROVA te verslaan met 3-3, 0-1 en 1-0. In haar derde partij bleek de Roemeense DOBRE te sterk voor BLASZKA waardoor het doel – een ticket voor Londen – niet is gehaald. Ondanks de teleurstelling is het een knappe prestatie van dit jonge talent en haar begeleidingsteam om het huidige niveau in de wereldtop te bereiken. Bron

Reacties zijn gesloten.