UKV de Halter Utrecht is gestart met Grappling.

De trainingen worden gegeven door Daniel Ferreira. Hij komt uit Brazilië, heeft de zwarte band braziliaans jiu jitsu en meer dan 15 jaar ervaring in deze vechtsport. In Brazilië heeft hij getraind met bekende leraren, zoals Leonardo Xavier en Luiz Guilherme. De kennis en ervaring van Daniel gecombineerd met de jarenlange worstelervaring van UKV de Halter staat garant voor een uitstekend niveau.

Grappling is een worstelsport waarbij het grondgevecht centraal staat. Bij het Grappling werkt men met werp-, klem, controle- en verwurgingstechnieken. Stoot- en traptechnieken zijn niet toegestaan. Technieken uit sporten zoals worstelen, judo, braziliaans jiu jitsu en sambo worden gebruikt in deze sport. Grappling is er op gericht om je tegenstander d.m.v. een takedown (bijv. een worp) naar de grond te krijgen en daar het grondgevecht aan te gaan. Het doel is een dominante positie te krijgen en je tegenstander te controleren. Vervolgens probeer je door een klem of een verwurging je tegenstander tot opgave te dwingen. Het gaat hierbij niet alleen om kracht gebruiken, maar juist met een goede techniek de acties uit te voeren. Hierdoor is grappling ook zeer geschikt voor kleinere en lichtere personen en dames. Omdat veel gevechten op de grond belanden is grappling ook belangrijk bij zelfverdediging. Grappling is daardoor de snelst groeiende worstelstijl in de wereld. UKV de Halter richt zich op No-Gi Grappling (zonder judo pak). Een t-shirt en korte broek is voldoende om mee te kunnen trainen.

Grappling bij UKV de Halter is geschikt voor recreanten die willen werken aan hun conditie, sterker en leniger willen worden of zichzelf willen kunnen verdedigen, maar zeker ook voor mensen die mee willen doen aan nationale en internationale grappling toernooien.

Leeftijd vanaf 17+

Trainingstijden zijn:
- Woensdag van 19:30 – 21:00 uur
- Zondag van 17:00 – 18:30 uur

Meer informatie op www.dehalter.com Lokatie Heycopplein 5 te Utrecht

Reacties zijn gesloten.