Damesworstelen

Jessica Blaszka

Worsteltalent Jessica Blaszka uit Landgraaf rondt momenteel een trainingsstage in het Poolse Wladylawowo af. Deze trainingsstage is de laatste in aanloop naar de Olympische kwalificatietoernooien. Op deze stage heeft Jessica de mogelijkheid om met de top van Europa te trainen. Daar waar andere landen meerdere goede worstelaars in alle gewichten hebben, is Jessica al jaren aangewezen op trainings- en sparringpartners uit het buitenland. Zo werd in 2010 Isabelle SAMBOU uit Senegal nog naar Heerlen gehaald om twee weken intensief met Jessica te trainen. Isabelle wist zich drie weken geleden te kwalificeren voor de Olympische Spelen in Londen dit jaar. Jessica zet op dit moment alles op alles om zich op één van komende kwalificatietoernooien te kwalificeren. Volgens bondscoach Michel Krauth wordt dit een loodzware maar zeker niet onmogelijke klus. Jessica zal de kwalificatie moeten afdwingen op één van de volgende evenementen: 22 april tijdens het Europees kwalificatietoernooi te Sofia (Bulgarije), 29 april tijdens het 1ste Wereld Kwalificatietoernooi te Taiyuan (China) of zondag 6 mei tijdens het 2de Wereld Kwalificatietoernooi te Helsinki Finland. Indien Jessica minimaal een tweede plaats op één van deze toernooien behaalt zal zij zich kwalificeren voor de Olympische Spelen te Londen. Mocht dit lukken dan zal zij de geschiedenisboeken ingaan als de eerste Nederlandse deelneemster aan de Olympische Spelen in de sport Olympisch Worstelen. Volg Jessica ook op haar eigen website of op haar Facebookpagina.

Jessica BLASZKA heeft de 7e plaats behaald in de gewichtsklasse tot 51 kg van het EK 2012 dat op 7 maart in Belgrado is gehouden. In haar eerste wedstrijd versloeg zij Vialeta CHYRIK (BLR).

Lees hier het interview met Jessica dat zij voorafgaand aan het EK gaf aan het NRC. 

Jessica Blaszka (19) heeft op 2 februari 2012 deelgenomen aan het “Dave Schultz Memorial” toernooi in Colorado Springs (USA). In de eerste wedstrijd kwam Jessica uit tegen Olympisch kampioene, de Canadese Huyn; zij won in tweede perioden van Jessica. In de herkansing trof Jessica de Amerikaanse Woody van wie zij in drie perioden verloor.

In het weekend van 10/11 december 2011 vond het Test Event in Londen plaats. Dat is een soort generale repetitie voor de organisatie van de Olympische Spelen. Jessica Blaszka was uitgenodigd om aan dit toernooi deel te nemen en kreeg hiermee een mooi voorproefje van hoe de Spelen plaatsvinden. Van de negen deelnemers behaalde BLASZKA de 3e plaats.

Daarmee stond zij in Londen op het podium en kon zij zich even in Olympische sferen voelen.

http://www.fila-wrestling.com/webtv/1628/fw/037.wmv

(Bron afbeelding: Michel Krauth)