Welkom bij deze Worstelflits die bordevol korte

berichten staat met nieuws binnen de
 
Olympische Worstelsport. Veel leesplezier!

NEDERLANDSE OLYMPISCHE WORSTELBOND

September 2013  ***  Worstelflits nr. 51  *** Bericht van bestuur
Het competieseizoen 2013-2014 is weer gestart. Het moment waar velen naar hebben uitgekeken. Dit onder de bezielende leiding van Trudy van Efferen, en de positieve deelname van de verenigingen. Om de competitie zo goed mogelijk te houden en aan te laten sluiten bij de wensen van de diverse partijen, heeft er inmiddels ook een aparte jeugdcompetitievergadering plaatsgevonden. De aanpassingen die hieruit komen, worden of direct of met ingang van het volgende seizoen ingevoerd; uw clubsecretaris heeft hierover bericht ontvangen. Een woord van dank van het bestuur voor de positieve en structurele bijdrages van alle deelnemers hieraan.

Na het besluit op onze laatste ALV om de fusie tot KNKF met de NOGB en NPB door te zetten, zijn er nu alleen een paar formele stappen gezet. Documenten getekend, intenties uitgesproken. In oktober pakken we de draad weer op en ik zal u berichten zodra er nieuwsfeiten zijn. Inmiddels is er een nieuwe voorzitter gevonden voor de KNKF, zijn naam is: Jan J Koster.
 
Het RTC is weer gestart en heeft ook de eerste vergadering gehad. Terugkoppeling hierover krijgt u van ons bestuurslid Edmar Abdoelaev.
 
Worstelen op de Olympische Spelen in 2020 en 2024
Als klap op de vuurpijl: Worstelen terug op de OS. Het Congres van IOC heeft gekozen voor het worstelen als onderdeel van de Olympische Spelen in 2020 die in Tokio worden gehouden; dat is met 49 van de 95 stemmen vóór besloten. De worstelsport is daarmee een graag geziene gast op de OS sinds 708 v.Chr. Het worstelen is ook toegevoegd aan het programma van de spelen in 2024. Heel goed is om te zien hoeveel media aandacht dit genereerde, radio, TV en kranten kwamen naar diverse mensen voor interviews en verzoeken om gegevens.

Internationaal Worsteltoernooi Suriname vs Nederland
Er is een wedstrijd Nederland - Suriname gepland met veelbelovende partijen. De zaal waarin het toernooi zal worden gehouden is Houtzagerij aan de Hobbemastraat te Den-Haag. De datum van de interland is verplaatst naar:
Zondag 29 september 2012. Aanvang: 14.00 uur.


Nederlands Kampioenschap Vrije Stijl (vanaf 18 jaar)

Op dit moment zijn Body-Fit&Hercules Amsterdam druk bezig met het organiseren van het Nederlands Kampioenschap Vrije Stijl voor senioren. Dit zal plaatsvinden eind oktober 2013. Laten we er met zijn allen een groot succes van maken, zowel qua aantallen deelnemers en toeschouwers als sportiviteit!. Zodra de exacte datum bekend is, zal deze op de NOWB website worden gepubliceerd. 

ABBASI DAZMIRI, Mehdi (NED)
Dhr. Dazmiri uit Rotterdam is een telg met ambitie uit een rijke worsteltraditie die terug gaat naar Iran
. Hij heeft zich op eigen kracht naar het WK in Budapest toegewerkt. Bij het Grieks-Romeins tot 96 kg heeft hij de 33e plaats behaald!

Competitie
De aftrap van het nieuwe worstelseizoen was op zondag 8 september met de eerste competitiedag voor Jeugd Worstelen. Alle overige data van het competitieschema 2013 - 2014 kunt u vinden op de NOWB website.

Nieuwe regels worstelsport
De FILA heeft een heel pakket aan nieuwe regels doorgevoerd om onze sport aantrekkelijker te maken voor een breed publiek. De wijzigingen in de regels zijn vertaald en staan op de NOWB website.Kalender 2013

Het competitieschema 2013-2014 staat in de kalender van de        
NOWB website.

Waarschijnlijk op 27 oktober 2013 wordt het Nederlands Kampioenschap Vrije Stijl gehouden.


Onderbezetting bestuur
De worstelsport kan altijd mensen gebruiken die helpen bij het organiseren van de sport. Functionarissen zijn meer dan welkom; dus bij interesse, vraag om informatie bij het bestuur!

Organisatie van de Worstelbond

Voor alle functionarissen, commissies en de samenstelling van het bestuur NOWB zie de website. 

Het bureau NOWB is geopend op dinsdagochtend en donderdagochtend van 9.00 tot 12.00 uur.

U kunt ons een bericht sturen naar e-mail: bureau@worstelbond.nlons telefoonnummer is 020-4199280.

 

Redactie Worstelflits

 follow on Twitter | friend on Facebook | forward to a friend 


NEDERLANSE OLYMPISCHE WORSTELBOND
Copyright © *|2012|* Nederlandse Olympische Worstelbond, All rights reserved.